Books about nonduality - Click here to order

Praten over bewustzijn

Stel je toch eens voor dat alles gewoon gebeurt en dat jij je nergens druk over hoeft te maken. Dat alles wat je doet en de keuzes die je maakt, ook allemaal vanzelf plaatsvinden. Dan heb je dus nooit iets fout gedaan en kun je schuldgevoel, angst, stress en frustratie voortaan laten voor wat ze zijn. Lijkt je dat niet heerlijk?


Dit klinkt allemaal misschien utopisch, maar het is de zienswijze van Boeddha, Spinoza, Albert Einstein, Ramana Maharshi en vele anderen.

In dit boek voeren Patrick Kicken en Paul Smit openhartige dialogen over de veranderingen in je dagelijkse leven die ontstaan door deze non-dualistische zienswijze. Als het leven een groot spel is waarin wij als schijnbaar ‘afgescheiden individuen’ slechts een rol spelen, hoe ga je dan om met relaties, verwachtingen, tegenslag, emoties, monogamie, liefde, seks, de dood, ego, geld, stress en schuldgevoelens?
Patrick Kicken

Paul Smit

Uitgeverij: Samsara

Klik hier om te bestellen


Non-dualiteit voor managers

Alles in het universum verandert continu en de enige die daar problemen mee heeft is de mens. Of het nu om persoonlijke of zakelijke situaties gaat; we leggen ons vaak maar moeilijk neer bij zaken die anders gaan dan gepland. Hoe komt het dat we zoveel moeite hebben om met veranderingen om te gaan?
Paul Smit

Veel mensen leven met piekerverstand, met een soort 'Muppets' in je hoofd die constant bezig zijn met kwebbelen, oordelen, verzet, problemen. Zij reageren op iedere situatie vanuit angst, en voeden voortdurend onze twijfel over hoe het leven zou moeten zijn, met veel stress als gevolg.

Non-dualiteit laat zien dat wanneer ons piekerverstand en onze controlezucht verminderen, ons leven natuurlijker, spontaner, creatiever en moeitelozer wordt.
Dit boek is een introductie voor ondernemers en leiders tot deze radicale en tevens bevrijdende filosofie. Vanuit non-dualistisch perspectief wordt gekeken naar authentiek leiderschap, ondernemerschap en verbinding.

Uitgeverij: Samsara - Klik hier voor een filmpje over het boek.

Klik hier om te bestellen

De zoektocht naar Tao

De zoektocht naar Tao is het eerste kinderboek over de Advaita. Twee kinderen gaan op zoek naar Tao en
komen tijdens hun reis in verschillende situaties terecht. Iedere ervaring brengt hen weer nieuwe inzichten over o.a. schuldgevoel, angst, winnen en verliezen, het nut van tegenstellingen, gemaakte keuzes en onze ware natuur.


Klik hier om te bestellen


Het Kosmisch Plan

Het boek over Het Kosmisch Plan bevat 160 pagina's over nondualiteit waarin vele vragen aan bod komen

Wie ben je eigenlijk? Waarop loop je rond op deze planeet? Waarom is de wereld zoals die is? Hebben we een vrije wil of is alles voorbestemd? Hoe
kan ik verlichting bereiken? Moet ik positief denken om te krijgen wat ik wil? Moet ik van mijn ego af zien te komen? Welke wegen moet ik bewandelen om te ontwaken?


Paul Smit
Vanuit de Advaita filosofie geeft Paul Smit antwoorden op deze en vele andere vragen.
Het draait hierbij steeds om de identiteitsvraag 'Wie ben je?'

Zodra je beseft dat je bewustzijn bent in plaats van een afgescheiden individu, ontstaat er inzicht over onze ware natuur. Zodra we ontwaken in onze ware aard en daar steeds meer in ontspannen, lost een wereld van pijn op. Pijn die is ontstaan door identificatie met wie en wat je in werkelijkheid niet bent.

Klik hier om te bestellen


Recensies:

NBD|Biblion recensie 'Non-dualiteit voor managers'

De auteur, trainer, cabaretier en filosoof, wil psycho-logische en filosofische inzichten vanuit non-dualistisch perspectief bieden. Non-dualiteit is de filosofie met als basis dat alles een is, onder andere te vinden bij Einstein, Spinoza en Shakespeare. Hij maakt onderscheid tussen het functionele verstand, dat vanuit het 'nu' zo goed mogelijk handelt en het piekerverstand, dat als de muppets Statler en Waldorf voortdurend (negatief) commentaar levert. Mensen willen daarmee controle krijgen over hun leven. Het leven is echter een achtbaan, waar je zonder zelf te kunnen sturen - de vrije wil bestaat niet - doorheen gaat. Je kunt het beste genieten van de geheel verzorgde rit met inspanning, zonder moeizame strijd. De auteur behandelt communicatie, creativiteit, leiderschap, competenties en verandergedrag vanuit deze benadering. De tekstuele uitleg wisselt hij af met eenvoudige tekeningen, veel citaten, een rationeel-emotieve analyse en verhelderende schema's. Zo eenvoudig mogelijk probeert hij een veel diepzinniger filosofie toegankelijk te maken. Een boek bestemd voor zelfreflecterende managers.
(NBD|Biblion recensie, Ir. Drs. L.B. Struijk)


NBD|Biblion recensie 'Praten over Bewustzijn'

Schriftelijke neerslag van radiogesprekken tussen een discjockey bij Veronica en een cabaretier die zich hebben gevonden in het besef van het eenheidsbewustzijn (zie Advaita Vedanta via Boeddha tot en met Eckhart Tolle) en de gevolgen ervan voor de moderne mens. Dit eenheids-bewustzijn bevat alles wat er is en wordt vertroebeld doordat we 'inzoomen' op ons ego, met zijn hang naar controle en sturing. Dit leidt tot angsten, frustraties, projecties op anderen en schuldgevoelens. Als we 'uitzoomen' ervaren we dat we niet die individuen zijn, maar dat we gestuurd worden door een hogere zijnsstaat die als ideale volgmodus heeft 'je bent wat er gebeurt'. Dat laatste besef werkt bevrijdend, zie de ondertitel 'Het leven is een grote grap, want jij en ik bestaan niet'. De auteurs bespreken hun persoonlijke ervaringen in het licht van dat bewustzijn, waarbij Kicken ondanks veel herkenning toch meer de aangever is en Smit de inkopper. De opzet maakt het moeilijke thema laagdrempelig, met voor de moderne lezer herkenbare thema's als dood, vreemdgaan, geld, acceptatie en verslaving.


Dutch version